Hirdetés

Darabanth Aukciósház

Árveréseink anyaga folyamatosan frissül, mégis minden alkalommal találunk benne érdekes darabokat, melyek történetét, történelmi hátterét ebben a blogban tesszük közzé. Ez a blog ezeknek a különleges tételeknek a gyűjtőhelye, ahol ablakot nyitunk a múltra és elmeséljük, milyen értékek rejlenek egyes tárgyakban.

Tétel főkategóriáink

  • Filatélia
  • Képeslap
  • Numizmatika
  • Katalógusok és kellékek
  • Művészet, papírrégiségek, egyéb

Közösségi oldalaink

Elérhetőségek

Cím:

1061 Budapest, Andrássy út 16.

Levelezési cím:

1244, Budapest Pf. 979.

Telefon:

317-4757, 266-4154

Telefax:

318-4035

Nyitva tartás:

H-Sz: 10-17 / Cs: 10-19 / P: zárva / Hétvége: zárva

Kabalák a pekingi olimpián

2014.12.12. 10:53 darabanth aukciósház

numikep.jpg

A XXIX. nyári olimpiai játékokat 2008 augusztusában tartották Pekingben, mely az egyik legnagyobb szabású volt a modern olimpiák történetében (ugyanakkor bojkotthangulat lengte körül a rendezvényt például Tibet kapcsán).
A pekingi játékoknak öt kabalája volt, melyek részben az olimpiai gyűrűket jelképezték, részben pedig a kínai kultúra egy­-egy részletét. Kínai elnevezésük "Fuwa", mely "boldogság babát" jelent magyarul. Az ötből négy alak Kína legnépszerűbb állatainak az ismertetőjegyeit hordozza (hal, panda, tibeti antilop, fecske), míg az ötödik azolimpiai lángot jelképezi. Mindegyik kabala rímelő, két szótagból álló nevet kapott: Beibei a hal, Jingjing a panda,Yingying a tibeti antilop, Nini a fecske és Huanhuan az olimpiai láng. Neveiket összerakva a következő üzenetet kapjuk: Bei Jing Huan Ying Ni, vagyis "Üdvözlünk Pekingben!".

240. árverésünkön több tétel is kapcsolódik a kedves kis kabalákhoz, azonban az egyik legszebb talán az a virág
alakú emlékérem, amelyen mind az öt karakter együtt szerepel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darabanth.blog.hu/api/trackback/id/tr906977211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása