Hirdetés

Darabanth Aukciósház

Árveréseink anyaga folyamatosan frissül, mégis minden alkalommal találunk benne érdekes darabokat, melyek történetét, történelmi hátterét ebben a blogban tesszük közzé. Ez a blog ezeknek a különleges tételeknek a gyűjtőhelye, ahol ablakot nyitunk a múltra és elmeséljük, milyen értékek rejlenek egyes tárgyakban.

Tétel főkategóriáink

  • Filatélia
  • Képeslap
  • Numizmatika
  • Katalógusok és kellékek
  • Művészet, papírrégiségek, egyéb

Közösségi oldalaink

Elérhetőségek

Cím:

1061 Budapest, Andrássy út 16.

Levelezési cím:

1244, Budapest Pf. 979.

Telefon:

317-4757, 266-4154

Telefax:

318-4035

Nyitva tartás:

H-Sz: 10-17 / Cs: 10-19 / P: zárva / Hétvége: zárva

Vérrel elnyert jutalmak

2014.05.26. 15:11 darabanth aukciósház

Bor_t.jpg

Besenyi Gábor Vérrel elnyert jutalmak című műve igazi hiánypótló könyv. Már jó ideje váratott magára egy olyan írás megjelenése, ami segítséget nyújt a hazai gyűjtőknek, hogy eligazodjanak a rengeteg hamisítvánnyal teli Német Harmadik Birodalmi kitüntetések és jelvények egyébként nagyon izgalmas, de sok buktatóval teli világában.
A mű különlegessége, hogy a kitüntetések általános bemutatása után mindig kiválaszt egy prominens darabot, amit részletesen jellemez. Ez nem csak azért rendkívül hasznos az olvasó számára, mert elmélyültebb, precízebb tudást szerezhet a jellemzett darabról, hanem mert több esetben olyan részleteket tár fel a szerző, amik eddig semmilyen szaktudományi írásban nem szerepeltek.
A könyv górcső alá veszi az olyan általános katonai kitüntetéseket, mint a Vaskereszt, Háborús Érdemkereszt, Német Kereszt Érdemrend, Spanyol Kereszt, a hadjárati és szolgálati kitüntetéseket és a Heer, Luftwaffe, Kriegsmarine jelvényeit, valamint sorra veszi az összes kitüntetés- és jelvénygyártó cég nevét, központját, PKZ és LDO számát.
A könyv bár nem tárgyal minden egyes típusváltozatot (ami fizikailag szinte lehetetlen), de magas színvonalú fényképeivel, általános jellemzéseivel, valamint a gyártói és típuskarakterisztikát is bemutató részletező leírásaival „kötelező olvasmánya” lehet minden gyűjtőnek és a téma iránt érdeklődő laikusnak.
A könyv megvásárolható 227. árverésünkön is a 30022. tételszám alatt.

https://darabanth.hu/index.html?mid=3&pid=3&aid=227&at=g&t=30022&i=30022&tid=30022

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darabanth.blog.hu/api/trackback/id/tr476210893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása