Hirdetés

Darabanth Aukciósház

Árveréseink anyaga folyamatosan frissül, mégis minden alkalommal találunk benne érdekes darabokat, melyek történetét, történelmi hátterét ebben a blogban tesszük közzé. Ez a blog ezeknek a különleges tételeknek a gyűjtőhelye, ahol ablakot nyitunk a múltra és elmeséljük, milyen értékek rejlenek egyes tárgyakban.

Tétel főkategóriáink

  • Filatélia
  • Képeslap
  • Numizmatika
  • Katalógusok és kellékek
  • Művészet, papírrégiségek, egyéb

Közösségi oldalaink

Elérhetőségek

Cím:

1061 Budapest, Andrássy út 16.

Levelezési cím:

1244, Budapest Pf. 979.

Telefon:

317-4757, 266-4154

Telefax:

318-4035

Nyitva tartás:

H-Sz: 10-17 / Cs: 10-19 / P: zárva / Hétvége: zárva

Arhangelszktől Vlagyivosztokig

2017.05.23. 15:03 darabanth aukciósház

Kevés olyan korszaka van az emberiség történelmének, amely annyi különféle fizetőeszköz születését látta volna, mint az orosz polgárháború. Egységes és legitim kormány híján a korábban kiadott pénzek értéktelenné váltak, így újak kiadására volt szükség.

1580931e.jpg

A volt cári Oroszország területén 1917-től 1922-ig, a belkonfliktus évei alatt több mint 20.000 féle bankjegyet használtak. Majdnem minden nagyobb katonai vezető saját valutát adott ki az ellenőrzése alatt álló területeken. Ezek jelentős részét ráadásul Európában és az Egyesült Államokban készítették, mivel a kaotikus állapotok közepette a felek nem mindig rendelkeztek a pénzek kiadásához szükséges erőforrásokkal, így külső segítségre szorultak. A fehérek számára például az Amerikai Egyesült Államok 84.000.000 bankjegy készítését vállalta különböző névértékekben. Nagy részük azonban egyáltalán nem, vagy csak késve érkezett meg Oroszország területére.

 

1580931.jpg


27. Nagyárverésünk numizmatikai anyagában egy igazán egyedülálló gyűjteményre licitálhatnak az érdeklődők. Orosz és szovjet bankjegyek öt albumba rendezve, különös tekintettel a polgárháború alatt kiadott darabokra, amelyek három album anyagát teszik ki. Az óriási kiterjedésű állam minden nagyobb területéről találni benne bankjegyeket, legyen szó a Krímről vagy akár Szibériáról.
A korszak gyűjtői számára kihagyhatatlan kollekció!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darabanth.blog.hu/api/trackback/id/tr7712518753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása