Hirdetés

Darabanth Aukciósház

Árveréseink anyaga folyamatosan frissül, mégis minden alkalommal találunk benne érdekes darabokat, melyek történetét, történelmi hátterét ebben a blogban tesszük közzé. Ez a blog ezeknek a különleges tételeknek a gyűjtőhelye, ahol ablakot nyitunk a múltra és elmeséljük, milyen értékek rejlenek egyes tárgyakban.

Tétel főkategóriáink

  • Filatélia
  • Képeslap
  • Numizmatika
  • Katalógusok és kellékek
  • Művészet, papírrégiségek, egyéb

Közösségi oldalaink

Elérhetőségek

Cím:

1061 Budapest, Andrássy út 16.

Levelezési cím:

1244, Budapest Pf. 979.

Telefon:

317-4757, 266-4154

Telefax:

318-4035

Nyitva tartás:

H-Sz: 10-17 / Cs: 10-19 / P: zárva / Hétvége: zárva

Az "elsüllyesztő"

2015.02.11. 08:32 darabanth aukciósház

22572.jpg

Kevesen tudják, hogy a maga korában áttörő haditechnikai innovációnak számító torpedót a Magyar Királysághoz tartozó Fiuméban fejlesztette ki Giovanni Luppis tengerésztiszt az 1860-as években. Robert Whitehead angol mérnökkel közös gyára a világ első számú szállítójaként így végül teljesen átírta a tengeri hadviselés történetét. Érdemei elismeréseként Ferenc József császár Luppist kitüntette és nemesi rangot adományozott számára (a von Rammer, azaz 'elsüllyesztő' nemesi névvel...).

22. Nemzetközi képeslap árverésünk számos érdekes torpedóhajós tételt vonultat fel, köztük igazi történelmi dokumentumnak számító fotó képeslapokkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darabanth.blog.hu/api/trackback/id/tr507160541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása